Fietsvakantie Colombia

Een wielerland, geografisch gezegend door de Andes. Met een grote verscheidenheid aan terreinen en landschappen. Waar temperatuur niet afhangt van seizoenen, maar van hoogtemeters. Waar je letterlijk in één dag bergop naar de sneeuwgrens of bergaf naar de tropen kan koersen.

In Colombia beleef je een epische fietsvakantie, in het wiel van renners als Rigoberto Urán, Nairo Quintana, Carlos Betancur en Sergio Henao.

Fietsvakantie Colombia 01 | De Permentier Travel - Reisbureau Hasselt
Fietsvakantie Colombia 02 | De Permentier Travel - Reisbureau Hasselt
Fietsvakantie Colombia 03 | De Permentier Travel - Reisbureau Hasselt

Fietsmomenten & memories

  • 9-daagse fietsvakantie
  • Van en naar Bogota
  • Toegankelijke tour voor getrainde fietsers

Beklimming van Monserrate

Het rittenschema opent in Bogota. Op zondag, dan weert de Colombiaanse hoofdstad alle auto’s uit zijn belangrijkste straten en is er enkel plaats voor koning fiets. De gids neemt je mee op een etappe door de stad. Meer dan enkel de pleinen, parken en historische monumenten leer je zo bovendien het échte Bogota kennen. Zijn politiek en cultuur, zijn bewogen geschiedenis, zijn buitengewone graffitikunst.

Wie daarna de heuvel van Monserrate beklimt, geniet van een klinkende beloning: een spectaculair uitzicht over de stad.

Legendarische goudstad

De volgwagen brengt je de volgende fietsdag naar de Lagune van Guatavita. Hoewel op 3.000 m hoogte de fietsen al klaar staan, klikken we nog niet meteen in de pedalen. We houden even halt aan de oevers van het meer, waar de wereldberoemde mythe van goudstad El Dorado is ontstaan.

Het begon als een legende over een met goudpoeder bedekt stamhoofd en een meer
waar zijn onderdanen hun schatten aan offerden. Maar tegen de tijd dat de verhalen de oren van de Spaanse conquistadores bereikt hadden, waren ze aangezwollen tot één grootse mythe. Over het bestaan van een ontzagwekkende goudstad en een lagune waarvan de dieptes overladen waren met goud.

Colombiaanse wielersnack

Dwars door de weelderig groene Andes-landschappen rijden we naar het dorp van Guasca. Deze stopplaats is gekend om zijn ‘arepa’s’: hartige pannenkoeken van kaas en maïs. Wie deze Colombiaanse wielersnack heeft geproefd, heeft pas écht in de Altiplano gefietst.

Kasseien in Villa de Leyva

De volgende dag fiets je van de woestijn van La Candelaria via Raquira naar de 16e-eeuwse kasseistraten van Villa de Leyva. Meteen ook de ideale vertrekpost om de onverharde wegen van Boyacá met stalen ros te trotseren. Fiets daarna door naar de archeologische vindplaats El Infiernito en proef een glas in een echte Colombiaanse wijnmakerij.

Na de rode rivier van Las Gachas, waar we ook even stoppen voor een verfrissend kopje-onder, bereiken we de finishlijn van dit Colombiaanse fietsavontuur. Die ligt in erfgoedparel Barichara, een van de best bewaarde koloniale dorpjes van het land.

Fietsvakantie Colombia 04 | De Permentier Travel - Reisbureau Hasselt

Latijns-Amerika zoals jíj het wil

Deze 9-daagse fietsroute is een voorbeeld van de vele fietsvakanties uit het aanbod van Cosmic Travel. Er zijn tal van verschillende mogelijkheden, afhankelijk van je fietsniveau en de plaatsen die je wenst te ontdekken.

Ook voor andere belevingen weet Latijns-Amerikakenner Cosmic Travel als geen ander een speciale rondreis samen te stellen. Een selfdrive op eigen ritme door Mexico of Costa Rica? Een trip naar de zoutvlaktes en het Rea-reservaat in Bolivia? Of de woestijn van Atacama in Chili? Vertel ons hoe je dit adembenemende deel van de wereld wil beleven.

Meer reisinspiratie in ons magazine OpVakantie!

Deze en andere reisreportages lees je in ons inspiratiemagazine OpVakantie!. Van vakantiehuizen voor een onvergetelijke gezinsvakantie tot absolute tophotels om jezelf helemaal te verwennen. Van gekende vakantiebestemmingen tot verrassende aanraders, kortbij en ver weg.

Lees inspiratiemagazine OpVakantie! »

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.