Cruise wild en authentiek Corsica

Verlaat het vasteland en leer Frankrijk van een andere kant kennen op deze 8-daagse expeditie cruise naar Corsica.

Cruise wild en authentiek Corsica 01 | De Permentier Travel - Reisbureau Hasselt
Cruise wild en authentiek Corsica 02 | De Permentier Travel - Reisbureau Hasselt
Cruise wild en authentiek Corsica 03 | De Permentier Travel - Reisbureau Hasselt

Expeditie cruise Corsica

In Nice verlaat je het vasteland voor een 8-daagse ontdekkingsreis in wijzerzin rond de wilde en ruwe kusten van Corsica. Het gezelschap: een expeditieteam van ornithologen, historici en andere experten en wetenschappers. Het schip: de luxueuze en technologisch geavanceerde Le Bougainville.

De beste omstandigheden dus om de geheimen die zich achter de rotsformaties van Corsica schuilhouden, te ontrafelen. En met wat geluk ook tuimelaars, grienden en walvissen te spotten.

Citadel in het noorden

In Saint-Florent zet je voor het eerst voet aan wal. In de holte van de gelijknamige golf in het noorden van Corsica. Baai en badplaats worden gedomineerd door de citadel van deze oude Genuese stad. Aan de westelijke punt van de golf: de ruïnes van Torra di Mortella, een verdedigingsfort dat de republiek in de 16e eeuw tegen indringers moest beschermen.

Drakengrot

Ook Bonifacio is spectaculair. De oude vestingstad lijkt haast in zee te storten, maar weet zich nog net vast te klampen aan het alleruiterste puntje van Zuid-Corsica.

Daarna nemen de expeditieleden je mee naar enkele zeegrotten, de habitat van valken, papegaaiduikers en gierzwaluwen. Voorbij de kalkstenen kliffen betreed je daarna de grot van Sdragonatu. In de spleet van het dak van deze ‘drakengrot’ herken je de vorm van het eiland.

Schijnbaar stuurloos

Zo’n 11 km zuidwaarts liggen de Lavezzi-eilanden. Onbewoonde eilanden van graniet, schijnbaar stuurloos op drift in de smaragdgroene zee. Dit natuurreservaat herbergt heel wat zeldzame, wilde bloemsoorten. Waarnemingen die je op deze plek in je logboek hoopt vast te leggen: gele hoornpapaver en witte zeenarcis.

De wind als beeldhouwer

Geniet van uitzonderlijke uitzichten over de kalkstenen kusten aan de Golf van Santa Manza en zet koers naar Roccapina. De bijzondere rotspieken zijn een soort sculpturen van de wind, in de vorm van dieren en mensen. Een rotsformatie in de gedaante van een liggende leeuw op de top van een rotspunt is hier een van de beroemdste grillen der natuur.

De Sanguinaires-archipel bestaat uit uitkijkpunt Pointe de la Parata en vier vulkanische eilanden. Op Mezu Mare, het grootste van de vier, bespeur je een rijkdom aan erfgoed, waaronder het seingebouw uit 1865. In het westen verken je ongerept schiereiland Revelatta en Calvi, hoofdstad van de Balagne-regio.

Meer reisinspiratie in ons magazine OpVakantie!

Deze en andere reisreportages lees je in ons inspiratiemagazine OpVakantie!. Van vakantiehuizen voor een onvergetelijke gezinsvakantie tot absolute tophotels om jezelf helemaal te verwennen. Van gekende vakantiebestemmingen tot verrassende aanraders, kortbij en ver weg.

Lees inspiratiemagazine OpVakantie! »

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.