Rondreis Colombia: waarom je niet mag wachten om deze bestemming te ontdekken

Ontdek de biodiverse pracht van Colombia, een land zo groot als Frankrijk, Spanje en Portugal samen. Van adembenemende stranden tot weelderige hooglanden, ervaar de unieke combinatie van klimaatzones en vegetatietypen. Ontsnap aan het stadsleven in de rust van de Amazonejungle, Pacifische kust of schilderachtige koffieregio. Bewonder het grootste aantal endemische vogelsoorten ter wereld en ontdek culturele diversiteit beïnvloed door Spaanse, Afrikaanse en Indiase invloeden. Voor avonturiers biedt Colombia paragliden, fietstochten en meer. Ontdek nu deze diverse bestemming vol authentieke ervaringen.

Een van de meest biodiverse landen ter wereld

Colombia, met een gebied zo groot als Frankrijk, Spanje en Portugal samen, combineert alle klimaatzones en vegetatietypen in één land, waardoor het een van de meest biodiverse landen ter wereld is. Je vindt prachtige stranden aan de Caribische kust, die overgaan in weelderige groene hooglanden, met uitzicht op kosmopolitische steden zoals Bogota of Medellin.

In schril contrast tot het stadsleven kan je ontsnappen in de rust van pure natuur in de Amazonejungle, de Pacifische kust, de uitgestrekte oostelijke vlakten of de pittoreske koffieregio met zijn koffieboerderijen en vulkanen. Ontdek er de archeologische parken en één van de best bewaarde ruïnes van de precolumbiaanse cultuur in San Agustin en Tierradentro en laat je imponeren door de koloniale architectuur van Villa de Leyva, Cartagena en Popayan.

Laat het hart van elke natuurliefhebber sneller slaan

Colombia laat het hart van elke natuurliefhebber sneller slaan. Colombia beschikt over het grootste aantal endemische vogelsoorten ter wereld. Met de Sierra Nevada de Santa Maria en haar Bolivar Peak van 5772 meter op slechts 42 km afstand van de zee, beschikt Colombia bovendien over één van de hoogste kustgebergtes per wereld. Ook de Caño Cristales, één van de kleurrijkste rivieren ter wereld, mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan deze bijzonder diverse bestemming.

Een buitengewone culturele diversiteit

Naast zijn grenzeloze natuurlijke rijkdom schittert Colombia ook door zijn cultuur. Door Spaanse, Afrikaanse en Indiase invloeden heeft zich in het hele land een buitengewone culturele diversiteit ontwikkeld, die zich bij een bezoek aan de verschillende regio’s van Colombia laat opmerken in de vorm van muziek, eten, gebruiken, kleding en dialecten.
Ook voor avonturiers valt er heel wat te beleven, zoals paragliden, fietstochten, wandelen of ziplinen.

Ontdek deze unieke bestemming nog in alle rust

Daarna kan je tot rust komen in één van de pittoreske kustplaatsjes die nog maar door weinig toeristen zijn ontdekt. Ontdek nu deze heel diverse bestemming vol authentieke ervaringen. Het toerisme is er fel in opmars. Nu is het moment om deze unieke bestemming nog in alle rust te ontdekken, vraag ons vrijblijvend uw reisvoorstel op maat.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.