Panoramische Treinreis Zwitserland

Het Zwitsers spoornetwerk functioneert als een Zwitsers uurwerk. Zwitserland per panoramatrein doorkruisen is de mooiste manier om kennis te maken met al de facetten van het land. Zeker in het winterseizoen, de besneeuwde winterlandschappen zijn des te idyllischer. Stap aan boord van de Bernina Express en de Glacier Express en maak een onvergetelijk panoramische treinreis door Zwitserland.

Dag 1 : Brussel-Zürich-Chur

Rechtstreekse Swiss lijnvlucht naar Zürich. Transfer per trein naar Chur. Chur is de hoofdstad van het kanton Graubünden en is gelegen tussen prachtige bergformaties. Het is tevens de oudste stad van Zwitserland met charmante historische gebouwen en kronkelende steegjes. Installatie in een 4*-hotel voor twee nachten (vb. Hotel Stern Chur, Hotel ABC Swiss Quality).

Dag 2 : Chur – Poschiavo – Chur

Treinrit van St.-Moritz naar Pontresina. Vertrek met de smalspoortrein Bernina Express door het indrukwekkende landschap van Graubünden naar Poschiavo. Onderweg kunt u vanuit de panoramatrein genieten van de indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de Montebello-bocht met uitzicht op het Berninamassief, de Morteratsch-gletsjer, de drie meren Lej Pitschen, Lej Nair en Lago Bianco, Alp Grüm en het cirkelviaduct van Brusio. Aankomst in het mediterrane Poschiavo of Tirano. Terugkeer naar Chur met de regionale trein.

Dag 3 : Chur – Brig

De treinreis met de beroemde Glacier Express is één van de mooiste ter wereld en wordt ook wel eens de traagste sneltrein ter wereld genoemd (duurt ± 8 uur). Onderweg geniet u van een 3-gangen middagmaal terwijl u over één van de 291 bruggen of door één van de 61 tunnels op uw route door het winterse berglandschappen spoort. Aankomst in Brig, gekend voor zijn oude stad met statige huizen, gezellige herbergen en het barokke Stockalper-paleis. Installatie in een 4*-hotel voor één nacht (vb. Hotel Ambassador, Boutique Hotel Stockalperhof).

Dag 4 : Brig – Genève/Zürich – Brussel

Transfer per trein naar de luchthaven van Geneve of Zürich voor de rechtstreekse lijnvlucht naar Brussel.

De 2 beroemde treinen

Bernina Express

De Bernina Express van de Rhätische Bahn spoort u door het indrukwekkende Graubünden van het Italiaanse Tirano, via St.-Mortiz, over de Zwitserse Alpen tot in Davos of Chur. De trein is samengesteld uit moderne, comfortabele eerste en tweede klasse panoramawagons en doorkruist het adembenemend Zwitsers landschap met al haar facetten: ruige groene berglandschappen met besneeuwde toppen, bruggen, tunnels, viaducten, indrukwekkende gletsjers en romantische bergdorpjes. De Bernina Express-bus ontsluit het treintraject tussen Lugano en Tirano doorheen Noord-Italië (tijdens het zomerseizoen).

Glacier Express

De legendarische Glacier Express van de Rhätische Bahn vervoert al passagiers tussen St.-Moritz en Zermatt sinds 1930. In de gemoderniseerde 1ste en 2de klasse panoramawagons van de “langzaamste sneltrein ter wereld” kunt u optimaal genieten van deze avontuurlijke treinervaring, terwijl u een heerlijke maaltijd geserveerd wordt. Via een koptelefoon kunt u luisteren naar interessante tips en weetjes over de regio die u doorkruist.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.