Expeditiecruise Noordoost-Groenland

14-daagse Nederlandstalig begeleide ontdekkingsreis

Van Spitsbergen via Ile de France & Scoresby Sund tot in IJsland

Noordoost-Groenland is zodanig afgelegen, buiten het bereik van klassieke schepen, dat slechts weinigen de kans krijgen deze regio te bezoeken. Tijdens deze expeditiecruise van Asteria Expeditions met het ijsversterkte schip MV Hondius kom je op plaatsen die voor andere poolreizigers verborgen blijven. Met zoveel mogelijk tijd aan land, en met Nederlandstalige begeleiding.

Trotseer het pakijs

De beste periode om dit uitgestrekte gebied te exploreren? In de late zomer, wanneer de toendra zich hult in een spectaculaire herfsttooi en de kust voldoende ijsvrij is. Maar vergis je niet, zelfs dan heb je nog steeds een ijsversterkt schip nodig om het resterende pakijs te trotseren.

Inuitgemeenschap

Tussen Spitsbergen en Groenland spot je walvissen, robben en misschien wel ijsberen. Eenmaal aangekomen aan de kusten van Groenland, neem je de meest indrukwekkende ijsbergformaties waar. In Scoresby Sund vormen talrijke gletsjers zelfs enorme exemplaren. Halverwege de ruige oostkust ligt Ittoqqortoormiit, thuisbasis van een Inuitgemeenschap. Met een populatie van 450 mensen is dit een van de meest afgelegen plaatsen op aarde.

Belgische connectie

Op deze onvergetelijke reis verken je trouwens ook historische plaatsen met Belgische namen. In 1905 trok Belgische ontdekkingsreiziger Adrien de Gerlache hier op expeditie. En wil je uiteraard ook meemaken: het betoverende noorderlicht!

Interesse?

Benieuwd om het bijzondere Spitsbergen en Groenland te doorgronden? Contacteer ons.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.