7-daagse luxe cruise Griekenland & Turkije

Een unieke combinatie van natuur, eeuwenoude culturen en vakantiegevoel. Weinig plekken doen het de Egeïsche Zee na. Luxeschip Encore van rederij Seabourn voert je zeven dagen lang duizenden jaren terug in de tijd. Laverend tussen de Griekse eilanden en het vasteland van Turkije, van Istanbul naar Athene.

Istanbul - Luxe cruise Griekenland & Turkije | De Permentier Travel - Reisbureau Hasselt
Efeze - Luxe cruise Griekenland & Turkije | De Permentier Travel - Reisbureau Hasselt
Seabourn Cruise Santorini - Luxe cruise Griekenland & Turkije | De Permentier Travel - Reisbureau Hasselt

Cruise Griekse eilanden en Turkse kusten

Met plaats voor 458 tot 600 gasten bestaat de Seabourn-vloot uit intieme all-suiteschepen, allemaal met gegarandeerd zeezicht en vaak met veranda. De restaurants bieden een mooie keuze van specialiteiten aan: van sushi tot Amerikaanse grill en diners in thema van je bestemming. Champagne, heerlijke wijnen en premium sterke dranken zijn te allen tijde inbegrepen.

Istanbul

Strategisch gelegen aan de monding van de Gouden Hoorn en de Bosporus, is Istanbul een van de belangrijkste steden in de wereldgeschiedenis. En tot op vandaag is de exotische stad nog steeds een van de enige steden op twee continenten tegelijk.

Unesco Wereldwonder

Vanuit Çeşme geniet je met Seabourn van een prachtige excursie naar de archeologische site van Efeze. Vergeleken met andere ruïnes in de wereld die vandaag nog te bezoeken zijn, is Efeze een opvallende verschijning. Kijk je ogen uit bij de Bibliotheek van Celcus, het Grote Theater en de Tempel van Artemis. Dit zijn de overblijfselen van een van de zeven wereldwonderen van de antieke oudheid.

Cruise naar Santorini

De aanleghaven van Santorini is een iconische ankerplaats. Genesteld tussen de steile wanden van een ingestorte vulkaan.

Even onvergetelijk is het pittoreske, witte stadje Fira, op 400 m hoogte aan de rand van de caldera, en zijn onweerstaanbare vergezichten. Geen wonder dat de Fenicische, Spartaanse en Minoïsche culturen onder de betovering vielen van dit eiland.

Erfgoed in Athene

In Piraeus gaat de Encore nog een laatste keer voor anker: de toegangspoort naar Athene en zijn erfgoedschatten uit de oudheid. Van het Parthenon en het Erechtheion, tot de Propyleeën en de Tempel van Nikè … De Akropolis is hét symbool van de klassieke oudheid.

Interesse in deze Seabourn luxe cruise?

Contacteer ons voor meer info over deze en andere vaarroutes. We helpen je graag die route kiezen die best bij je wensen past.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.