Botswana

Afrika

Zimbabwe & Botswana

Harare

Wil je het Afrikaanse continent ontdekken? Dan is Zimbabwe een prima plek om ondergedompeld te worden in een totaal andere wereld. Je landt in Harare, de hoofdstad en het kloppende hart van Zimbabwe. In de straten van Harare ontdek je al snel dat de stad het epicentrum is voor de handel in tabak, maïs, katoen en citrus vruchten. Vanuit Harare kan je de verschillende nationale parken van het land gaan verkennen, met een ongekende pracht aan natuur en dieren.

Zimbabwe & Botswana

Hwange National Park

In het westen van Zimbabwe vind je het grootste wildpark van het land. Hwange National Park bestaat al sinds 1928 en ligt dicht aan de bekende Kalahari woestijn. In het park vind je meer dan 100 landdieren en 400 vogelsoorten. Met respect voor de natuur, kan je hier nog wilde olifanten en leeuwen – op veilige afstand – bekijken onder leiding van ervaren gidsen. Breng de nacht eens door in dit wildpark, een ervaring die je nooit meer zal vergeten.

Zimbabwe & Botswana

Chobe National Park

Steek de grens over naar Botswana en zet koers richting de Chobe rivier. Hier vind je het Chobe National Park en een uniek Afrikaans ecosysteem op zo’n 100 kilometer van de bekende Victoria Falls. Het park is de ideale combinatie als je houdt van natuurpracht en safari-uitstappen. In Chobe National Park vind je de hoogste concentratie van olifanten ter wereld. En de ondergaande zon op de Chobe rivier staat garant voor adembenemend beeldmateriaal. Houd je fototoestel dus in de aanslag.

Zimbabwe & Botswana

Charara Safari Area

Terug in Zimbabwe is er nog een gebied van 170.000 hectare aan de rand van de stad Kariba. Dit is de ‘Charara Safari Area’ waar je in een 4×4 het uitgestrekte park kan doorkruisen via een netwerk aan paden. Hou regelmatig halt om wilde dieren te spotten. Olifanten zullen regelmatig je pad kruisen op weg naar hun drinkbron. Leeuwen, tijgers, buffels, zwarte neushoorns, antilopes, … Je kan ze hier allemaal bekijken in hun natuurlijke habitat.

Go top