Spaanse Rioja

Spanje

La Rioja wijnstreek

La Rioja

In het noorden van Spanja, op het kruispunt van Baskenland, Aragon en Castilië, ligt La Rioja. Deze prachtige regio is één van de belangrijkste wijnstreken van Europa. Uniek is dat wijngaarden en architectuur hier hand in hand gaan, als een ware symbiose. Verwen je smaakpapillen in één van de bodega’s, struin van de ene wijngaard naar de andere en ontdek de architecturale pracht van alle wijnhuizen.

La Rioja wijnstreek

Cultuur

Luxe en genieten staan synoniem voor La Rioja. Dompel je onder in de rijke wijncultuur en geniet van ongeëvenaarde tappa’s op een zonnig terrasje. Maar soms is het ook tijd om volledig uit de bol te gaan. De jaarlijkse ‘Batalla del Vino’ is een gigantisch wijnfeest waarbij niemand wordt gespaard en iedereen liters rode wijn over zich heen krijgt. Om daarna samen het glas weer te heffen. Mooi toch.

La Rioja wijnstreek

Marqués de Riscal

La Rioja staat vol blikvangers, maar eentje daarvan moet je absoluut eens gezien hebben. Of nog beter, blijf er logeren. Want het historievolle wijnhuis ‘Marques de Riscal’ heeft een naam die even fel van de tong rolt als zijn architecturale kronkels. De bekende architect Frank Gehry tekende er een hotel dat zijn omgeving definieert met elegantie. Laat je meeslepen in het verhaal – en zowat de beste rode wijnen ter wereld – in het ‘Marques de Riscal’.

Go top