Bolivië

het dak van de Andes

Bolivië

Santa Cruz

Santa Cruz is het kloppende hart en de tweede grootste stad van Bolivië. Het is een groeiende stad met een opwindend nachtleven en vele toeristische attracties. Vanuit Santa Cruz trek je naar Samaipata, een populaire trekpleister aan de pre-Inca site El Fuerte, met talloze hotels en restaurants in de buurt.

Verder reis je naar Sucre, de officiële hoofdstad van Bolivië op 2900 meter boven de zeespiegel. De schitterende koloniale stijl (Spanje) zorgt voor smetteloos witte huizen, kerken en paleizen. Vanaf de nabijgelegen Churuquella heuvel zie je de rode terracotta daken fel afsteken tegen het wit.

Bolivië

Potosi

De mijnstad Potosi, La Paz en Tiahu

De mijnstad Potosi is UNESCO werelderfgoed. In de 16de eeuw was deze stad de grootste industriële regio ter wereld met de winning van zilvererts. Reis verder door naar La Paz, de stad die je doet duizelen van aparte schoonheid én van zijn hoogte (3660 meter)

Vanuit La Paz mag een bezoek aan de ruïnes van Tiahuanaco (Tiwanaku) zeker niet ontbreken. Op de rand van het Titicaca-meer leefde meer dan 1000 jaar geleden een volk waarover maar weinig geweten is.

Bolivië

Salar de Uyuni

Salar de Uyuni is met 10.582 vierkante kilometer de grootste zoutvlakte ter wereld en een droom voor elke landschapsfotograaf. In het natte seizoen ligt er een dun laagje water over de gehele vlakte, maar je kan er nog steeds met een wagen over rijden. Een magische tocht doorheen een unieke plek.

Bolivië

Titicaca-meer

Het Titicaca-meer wordt in de lokale gebruiken ook wel de geboorteplaats van de zon genoemd. Het is het grootste meer in Zuid-Amerika met een prachtige omgeving. De hemelsblauwe lucht maakt er ’s nachts plaats voor de ijzige koude.

Go top