Indonesië

Bali, eco charme

Indonesië

Ubud

Aankomst in Denpasar. Onthaal en transfer naar Ubud. Intrek in het hotel, dat buiten het drukke centrum gelegen is.

Vrije dag om te genieten van het hotel en van de optionele activiteiten die voorgesteld worden: wandelen en fietsen in de rijstvelden, ontmoeting dorpsbewoners of ontdekking van het regenwoud van Mount Batukaru.

‘s Voormiddags activiteit Mountain Biking met groepje in internationaal reisgezelschap. Pick-up aan het hotel en briefing. U bezoekt de tempel Luhur Batukar waarna u per fiets de de regio verkent. U rijdt doorheen prachtige rijstterrassen in Jatiluwih tot bij de warmwaterbronnen van Angseri. Tijdens een bezoek aan een Balinees dorp ziet u de typische architectuur en leert u meer over het dagelijks leven van de dorpsbewoners. Terug naar het hotel en rest van de namiddag vrij.

Rit naar het Monkey Forest in Sangeh. Bezoek aan de Koninklijke tempel van Mengwi en aan de beroemde zeetempel van Tanah Lot, die bezocht wordt tijdens de rustige momenten. Aankomst in Munduk, alvorens in te checken maakt u een korte wandeling tot aan prachtige watervallen waar u kunt baden.

Indonesië

Munduk

Vandaag doet u een bijzondere activiteit, ver weg van de massa. Na een wandeling van 1 uur in het tropische woud komt u aan bij een verlaten tempel, gewijd aan de godin van het meer. Per prauw steekt u het prachtige meer van Tamblingan over, omgeven door bergen en jungle. In de namiddag geniet u van de hotelfaciliteiten en de prachtige omgeving.

Bezoek aan de tempel van Ulun Danu Bratan op de oever van het Bratanmeer. Verder naar Penelokan waar u een prachtig zicht hebt op het kratermeer van de Baturvulkaan. Rit naar een van de mooiste en meest authentieke dorpen van Bali, Penlgipuran. Dit bijzonder mooi dorp is volledig verkeersvrij en de traditionele architectuur en levenswijze is er goed bewaard gebleven. In Klung Klung bezoekt u de 17de eeuwse Kerta Gosa, heel bekend voor de decoraties. Aankomst in Sidemen en intrek in een boutique hotel te midden van de rijstvelden en de ongerepte landschappen van Oost-Bali.

Indonesië

Sidemen

Vertrek naar de heilige grottempel van Goa Lawah, die talrijke vleermuizen herbergt. Korte stop aan Tenganan, een typisch dorp van de Bali Aga dat intussen zeer toeristisch is. De Bali Aga worden beschouwd als de eerste eilandbewoners en het dorp staat bekend voor de Ikatstoffen. Verder naar het waterpaleis van Tirtagangga en vervolgens langs een bergroute naar de Moedertempel van Pura Besakih. Deze heilige tempel is de belangrijkste van Bali en ligt aan de voet van de heilige vulkaan Gunung Agung. Het is een heel drukke plek en de kans is groot dat u er bedevaarders ziet die traditionele ceremonies uitvoeren. Terug naar het rustige Sidemen.

Korte transfer naar Padangbai. Daar vertrekt u met een speedboat naar Gili Trawangan of Lombok. Aankomst en transfer naar het hotel.

Indonesië

Gili Trawangan

Twee dagen verblijf op basis van kamer en ontbijt aan de mooie stranden van Gili Trawangan of Lombok.

Met de boot terug naar Bali en transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Go top