Colombia

in 15 dagen

Colombia in 15 dagen

La Candelaria

Je landt vanuit Brussel op de luchthaven in de bruisende Colombiaanse hoofdstad Bogota. In je hotel in de historische wijk La Candelaria kan je even op adem komen. Daarna kan je deze oude binnenstad met zijn rijke koloniale verleden op eigen tempo gaan ontdekken.

Colombia in 15 dagen

Villa de Leyva

In het spoor van onze gids kan je dit prachtige koloniale stadje te voet ontdekken. Struin over de immense Plaza Mayor en laat je onderdompelen in de sfeer van vervlogen tijden bij de typische witte huisjes met rode dakpannen. Gemoedelijkheid en gastvrijheid zijn hier troef, ook als je het Dominicaner klooster bezoekt

Colombia in 15 dagen

Valle de Cocora

De mooie Cocoravallei ligt aan de voet van het nationaal natuurpark Los Nevados. Met typische oude ‘Willys’ jeeps toer je rond in dit prachtige berglandschap. Aanschouw er de befaamde Colombiaanse waspalmboom die tot 60 meter hoog kan groeien. Een lekkere lunch in het pittoreske dorpje Salento en even ontspannen in een typische koffiebar, puur genieten.

Colombia in 15 dagen

Tayrona

Via een binnenvlucht loodsen we je per vliegtuig naar de Caraïbische kust in de regio van Santa Marta. Dit is het vertrekpunt om het Tayrona nationaal park te verkennen. Verwacht een prachtige kust met spectaculaire baaien en een beschermd, ongerept tropisch woud. Kijk op naar de Sierra Nevada de Santa Marta, het hoogste kustgebergte ter wereld. En daal dan af naar het prachtige strand van Playa Cristal. Een avontuur dat je bijblijft.

Colombia in 15 dagen

Cartagena

Na de imposante natuur, keren we terug naar het koloniale verleden in de indrukwekkende stad Cartagena. Dit is een absolute sfeermaker met kleurrijke straten en de typische levenslustige Caraïbische schwung. Laat je meetronen in deze gezellige smeltkroes en aanschouw de hele stad vervolgens vanop de La Popa heuvel. Vast en zeker een hoogtepunt van je reis!

Go top