Alaska

Regent Seven Seas Cruise

Alaska

Vancouver

Het startpunt van de cruise is Vancouver, de derde grootste stad van Canada, waar één van de belangrijkste havens ter wereld ligt. Na je reis per vliegtuig, krijg je eerst de kans om uit te rusten in het exclusieve ‘Four Seasons’-hotel. Vanaf dat moment staat er ook continu een contactpersoon van Regent Seven Seas voor je klaar om je cruise zorgeloos aan te vatten.

Alaska

All-inclusive luxe

Een cruise bij Regent Seven Seas is er eentje voor de memoires. Regent gebruikt kleinere schepen, geen immense onpersoonlijke mastodonten. Hierdoor is er ook een select publiek aan boord, dat via een all-inclusive formule rustig kan genieten van de reis en alle faciliteiten aan boord. Reken op een persoonlijke bediening, ruime kamers en een service op hoog niveau.

Alaska

Ketchikan

Het eerste stoppunt van de Alaska cruise is het idyllische Ketchikan, een stadje dat gebouwd is op houtzagerijen en de vangst van zalm. ‘Ketchikan’ is een verbastering van ‘Katch Kanna’, een term van de native bewoners die ongeveer vertaald kan worden als ‘de gespreiden vleugels van een donderende arend’. Dit stadje is je eerste kennismaking met het echte Alaska. Je zal niet ontgoocheld zijn.

Alaska

Tracy Arm

We passeren ‘Tracy Arm’, een indrukwekkend stuk ongerepte wildernis waar je geconfronteerd wordt met besneeuwde bergtoppen, immense rotsformaties, watervallen, regenbogen en massieve gletsjers. Geloof ons, de lucht heb je nog nooit zo blauw gezien. Vergeet ook niet te kijken naar de zeehonden en de walvissen die het pad van het schip kruisen.

Alaska

Juneau

Juneau heeft zijn naam gekregen tijdens de legendarische ‘gold rush’-periode. In 1880 vonden Joe Juneau en Richard Harris hier goudklompjes zo groot als bonen. In de loop der jaren is hier voor meer dan 150 miljoen dollar in goud uit de grond gehaald. De omgeving is idyllisch en de betoverende natuur lokt al meer dan honderd jaar cruiseschepen.

Alaska

Skagway

Vrij vertaald: ‘de winderige plaats’. Deze plaats heeft veel namen gehad, maar stond vooral bekend als de toegangspoort naar de goudvelden. Je voelt hier ook nog de sfeer van die hele periode hangen. Beklijvend en boeiend.

Alaska

Sitka

Dit stuk Alaska was eerst Russisch grondgebied. In 1867 kocht de VS het en werd de ‘Stars & Stripes’ hier trots gehesen. Het pittoreske Sitka is bekend door zijn visindustrie en het jaarlijkse zomerfestival van klassieke muziek. Op een heldere dag is Sitka de evenknie van Juneau door de ongelooflijke pracht van de omgeving.

Alaska

Hubbard Glacier

Dit is absoluut een van de hoogtepunten uit de cruise. Aanschouw de grandeur van de immense gletsjers terwijl we langs een klif van meer dan zes mijl lang varen. Je hoort de gletsjer effectief verder kruipen. Een eindeloze symfonie van kraken en kreunen. Misschien zie je zelfs een reusachtig stuk ijs afbreken en in de baai vallen. De ‘locals’ beschrijven het geluid daarvan als ‘white thunder’.

Alaska

Anchorage (Seward)

Seward is in 1903 opgericht als het zuidelijke eindpunt van de Alaska Railroad. Het is een gezellige havenstad met kleurvolle houten huisjes tegen een achtergrond van immense kliffen. Vanaf Anchorage kan je twee actieve vulkanen zien en het hoogste punt van Noord-Amerika beklimmen: Mount McKinley. De cruise eindigt hier en je kan aan wal nog op ontdekking gaan en verder genieten in het Hilton Anchorage Hotel.

Regent Seven Seas

Luxueuze cruises

Go top